Kto z nas nie lubi w lato zjeść czegoś szybkiego, lekkiego, pożywnego i ze świeżymi owocami?

Pracując nad Marką #makaronyczanieckie, wymyśliłam taką oto wakacyjną przekąskę.

Rozeszła się szybciej niż przypuszczałam i nie zabrakło chętnych na dokładki.

Na zdjęciu widzicie muszle z błonnikiem, wypełnione jogurtem greckim z odrobiną brązowego cukru i świeżymi owocami.

Ugotowane w osolonej wodzie muszle makaronowe, wypełniamy lekko posłodzonym jogurtem greckim (ja użyłam łyżeczki cukru). Całość dekorujemy świeżymi owocami i gotowe.

Jedzonko idealne na plażową przekąskę – piękne, pyszne, zdrowe i dietetyczne. Czas przygotowania max 10 min 🙂

Składniki:

  • Muszle makaronowe wzbogacone błędnikiem
  • Jogurt typu greckiego
  • Płaska łyżka cukru brązowego
  • Świerze owoce do posypania