Owocowe Muszle
![](http://dziennikoptymisty.pl/wp-content/uploads/2021/07/201963907_10219266315592093_2533930289604542459_n-845x550.jpeg)
Kto z nas nie lubi w lato zjeść czegoś szybkiego, lekkiego, pożywnego i ze świeżymi owocami?
Pracując nad Marką #makaronyczanieckie, wymyśliłam taką oto wakacyjną przekąskę.
Rozeszła się szybciej niż przypuszczałam i nie zabrakło chętnych na dokładki.
![](http://dziennikoptymisty.pl/wp-content/uploads/2021/07/208232309_10219266315752097_7330348412497418584_n.jpeg)
Na zdjęciu widzicie muszle z błonnikiem, wypełnione jogurtem greckim z odrobiną brązowego cukru i świeżymi owocami.
Ugotowane w osolonej wodzie muszle makaronowe, wypełniamy lekko posłodzonym jogurtem greckim (ja użyłam łyżeczki cukru). Całość dekorujemy świeżymi owocami i gotowe.
Jedzonko idealne na plażową przekąskę – piękne, pyszne, zdrowe i dietetyczne. Czas przygotowania max 10 min
![](http://dziennikoptymisty.pl/wp-content/uploads/2021/07/206908844_10219266315552092_1552934111198107081_n.jpeg)
![](http://dziennikoptymisty.pl/wp-content/uploads/2021/07/201425726_10219266315712096_314403841992617985_n-1080x730.jpeg)
Składniki:
- Muszle makaronowe wzbogacone błędnikiem
- Jogurt typu greckiego
- Płaska łyżka cukru brązowego
- Świerze owoce do posypania