Owocowe Muszle

Kto z nas nie lubi w lato zjeść czegoś szybkiego, lekkiego, pożywnego i ze świeżymi owocami?
Pracując nad Marką #makaronyczanieckie, wymyśliłam taką oto wakacyjną przekąskę.
Rozeszła się szybciej niż przypuszczałam i nie zabrakło chętnych na dokładki.

Na zdjęciu widzicie muszle z błonnikiem, wypełnione jogurtem greckim z odrobiną brązowego cukru i świeżymi owocami.
Ugotowane w osolonej wodzie muszle makaronowe, wypełniamy lekko posłodzonym jogurtem greckim (ja użyłam łyżeczki cukru). Całość dekorujemy świeżymi owocami i gotowe.
Jedzonko idealne na plażową przekąskę – piękne, pyszne, zdrowe i dietetyczne. Czas przygotowania max 10 min


Składniki:
- Muszle makaronowe wzbogacone błędnikiem
- Jogurt typu greckiego
- Płaska łyżka cukru brązowego
- Świerze owoce do posypania